Crowdfunding: Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak

BistroHoeveel eet en drinkt je kat eigenlijk? En verandert het gewicht van je kat? Als katteneigenaar vraag ik me dit regelmatig af. Vooral met meerdere katten in huis is dit lastig bij te houden. Zeker als je niet altijd thuis bent. Zo zou ik willen weten hoeveel mijn katten eten. En hoe hun gewicht fluctueert. Op die manier kun je verandering in eet- en drinkgewoontes en lichaamsgewicht goed in de gaten houden om op die manier je kat in optimale conditie te houden. Want veranderingen hierin kunnen duiden op gezondheidsproblemen. Zo zal een kat met pijn minder gaan eten. En een kat met diabetes mellitus meer gaan drinken. En zal een kat met FeLV (feline leukemie virus) snel gewicht verliezen.

Ontwikkeling

Dit heeft Mu-Chi aan den lijve ondervonden. Hij ontdekte de verslechtering van zijn geliefde poes Momo ten gevolge van pancreatitis in combinatie met een congenitale hartafwijking pas toen Momo op een dag kreunend van de pijn en half verlamd op de vloer lag. Gelukkig heeft Mu-Chi Momo kunnen redden door haar snel naar de dierenarts te brengen en haar twee achterpoten te laten amputeren. Maar hoe kon hij voortaan beter zijn harige lievelingen en hun eet- en drinkgewoontes en lichaamsgewicht in de gaten houden? Hij bedacht met behulp van 42ark de wonderlijk slimme voerbak Bistro. Een interessante gadget voor de moderne katteneigenaar.

Bistro telefoonWerking

Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak bestaat uit een weegschaal met een voer- en waterbakje in een koker met een opening er in. Je hongerige pluis gaat op de weegschaal staan en steekt zijn kopje door de opening. Daar registreren de inmiddels geactiveerde ingebouwde camera’s de koppige kenmerken van je kattenvriend. Deze worden gekoppeld aan een vooraf door jou zelf aangemaakt profiel. Hoeveel je kat weegt, hoeveel hij eet en hoeveel hij drinkt wordt vervolgens geregistreerd en op zijn profiel geladen. Bij veranderingen in een van deze gegevens, meer of minder eten, meer of minder drinken en gewichtstoename of -verlies, krijg je als baasje een melding via de Bistro smartfone app die werkt op Android en iOS besturingsystemen. Via deze app komen tevens door de ingebouwde camera’s gefilmde live beelden van je etende of drinkende kat binnen. Deze beelden kun je weer delen met vrienden of op het online platform. Net als met Kittyo de elektronische kattenoppas kun je dus je katten in real-life bespieden.

Nadelen

Wat ik mis aan Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak is het feit dat het niet mogelijk is om met meerdere katten verschillende soorten voer voor te schotelen. Het gebeurt vaak dat katten aan de hand van hun kenmerken en behoeften ander voer krijgen. Zo is Moekie al wat ouder en heeft ze beginnende nierinsufficiëntie. Zij moet juist niet het eiwit- en fosforrijke voer van de jonge en gezonde Boefje en Phoibe eten. Daarnaast lijkt Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak niet berekend op de kat die naar buiten gaat. Want ook buiten de deur kunnen katten hun kostje verzamelen. Hoe vaak Boefje en Phoibe wel niet volgegeten, met konijnen uit het veld of kaas van de buren, thuis komen. Maar voor baasjes van katten die allemaal hetzelfde voer krijgen én tevens allemaal in of rond het huis verblijven is Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak een onmisbare must-have in een kattenhuishouden.

Bisto katHebben?

Om Bistro op de markt te brengen, heeft Mu-Chi $100.000 nodig. Dit probeert hij met zijn crowdfundingcampagne via Indigogo voor elkaar te krijgen. Al snel had Mu-Chi het benodigde bedrag binnen. Bistro is namelijk een van de populairste crowndfundingcampagnes van dit moment. Wil je ook een superslimme voerbak die je katten weegt, eet- en drinkgedrag bijhoudt én je katten vastlegt tijdens hun snacktijd? Fund dan mee met de crowd voor 14 augustus. Voor $179 plus $50 verzendkosten (omgerekend ongeveer €170,-) is Mu Chi Sungs slimme voerbak Bistro van jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.