DIY Houten voer- en drinkbak standaard voor katten

Het gemiddelde voer- en drinkbakje van je lieve haarbal is absoluut niet moeders mooiste. Op enkele duur geprijsde design exemplaren na dan. Plastic paars. Met toch niet zo grappige afbeeldingen. Met brede stootrand. Ja, zelfs met spikes. Dit zijn enkele voorbeelden uit het eindeloze assortiment voer- en drinkbakken voor katten. En dan de standaarden! Reusachtige plateaus. Of juist ielige montuurtjes. Blingbling. Met glitters. Staal op staal, voor gegarandeerd slapeloze nachten. Kortom: Rampscenario’s!

DIY - houten standaard 2DIY!

Ben jij ook zo uitgekeken op dit kattenaccessoire dat vaak zo contrasteert met je zorgvuldig uitgekozen en afgewogen inrichting? Neem dan het heft in eigen hand! Net als Molly van almostmakesperfect. Zij woont met haar vriend en twee katten, Bodhi en Lucy, in L.A.. Als freelance designer en editor en DIY in hart en nieren wilde ze iets chiquers voor haar harige huisgenootjes. Ze bedacht een toffe diy houten voer- en drinkbak standaard voor katten. Simpel én mooi!

DIY - materialenBenodigdheden

Instructies

  • DIY - technischVoorbereiding: Bereken de juiste afmetingen van de vierkante houten latten a.d.h.v. de grootte van de bakjes en de dikte van je latten. Laat de vierkante houten latten bij de bouwmarkt waar je ze koopt op maat zagen. Je kunt ze ook zelf op maat zagen. Schuur de uiteinden van de latten met schuurpapier zodat ze mooi egaal worden.
  • Onderkant: Bouw nu de onderkant van de standaard. Maak een rechthoek met 2 lengte stukken en 2 diepte stukken. Bevestig DIY - houten standaard 3steeds de lengte stukken aan de diepte stukken door een schroef door het lengte stuk in het diepte stuk te schroeven. Als je klaar bent, heb je een rechthoek met hoeken van 90 graden.
  • Bovenkant: Bouw nu de bovenkant van de standaard. Maak eerst een rechthoek met 2 lengte stukken en 2 diepte stukken. Doe dit zoals bij de onderkant. Meet vervolgens af waar de 2 tussen stukken moeten. Het is de bedoeling dat je 3 even grote vakken krijgt. Als het goed is vallen de bakjes hier precies in. Bevestig steeds de tussen stukken aan de lengte stukken door een schroef door het lengte stuk in het tussen stuk te schroeven. Als je klaar bent heb je een rechthoek met hoeken van 90 graden met daarbinnen 3 vakjes.
  • DIY - technisch 2Bevestigen: Als je de onderkant en bovenkant vast hebt, is het tijd voor lijm en klemmen. Doe dit per kant, dus met 2 hoogte stukken tegelijk. Breng lijm aan op de twee uiteinden van de hoogte stukken. Leg vervolgens de onderkant en bovenkant er tegenaan. Oefen druk uit door een lijmklem te bevestigen bij beide hoogte stukken. Wacht geruime tijd voor je de lijmklemmen los haalt. Doe vervolgens hetzelfde bij de andere kant.

DIY - houten standaard met kattenResultaat

Het resultaat is een ontzettend hippe diy houten voer- en drinkbak standaard voor katten. De doorgewinterde DIY’er kan er zelfs nog een kleurtje op aanbrengen. Mintgroen met een vintage look kan erg mooi zijn! Maar ook de basic houtkleur misstaat in geen enkel huisje. De verstandige DIY’er brengt er een beschermend laklaagje op aan. Zodat die knoeipoes er niet gelijk een zooitje van maakt. Maar je mag dus trots zijn op jezelf. En je lieve staartige vierpoters zullen enorm blij met je zijn. Voortaan smullen ze op chique wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.