Categorie archief: Crowdfunding

Crowdfunding: Mu-Chi Sungs slimme Bistro voerbak

BistroHoeveel eet en drinkt je kat eigenlijk? En verandert het gewicht van je kat? Als katteneigenaar vraag ik me dit regelmatig af. Vooral met meerdere katten in huis is dit lastig bij te houden. Zeker als je niet altijd thuis bent. Zo zou ik willen weten hoeveel mijn katten eten. En hoe hun gewicht fluctueert. Op die manier kun je verandering in eet- en drinkgewoontes en lichaamsgewicht goed in de gaten houden om op die manier je kat in optimale conditie te houden. Want veranderingen hierin kunnen duiden op gezondheidsproblemen. Zo zal een kat met pijn minder gaan eten. En een kat met diabetes mellitus meer gaan drinken. En zal een kat met FeLV (feline leukemie virus) snel gewicht verliezen.

Lees verder

Crowdfunding: One Fast Cat kattenwiel

One Fast CatSean Farley en zijn dierenliefhebbende compagnons uit Camarillo, California hebben een feestje te vieren. Zij begonnen namelijk een zeer succesvolle crowdfundingcampagne via Kickstarter. Ze haalden meer dan 25 keer hun benodigde $10.000. Hun gat in de markt? One Fast Cat, een ingenieus loopwiel voor katten. Katten hebben namelijk genoeg stimulatie en beweging nodig. Dit halen buitenkatten met gemak uit hun omgeving. Kijken, loeren, rennen, spelen, jagen. Met binnenkatten is dit lastiger. Zij raken sneller verveeld. En verveling is een risico voor gevreesde gedragsproblemen, zoals depressie, zelfverminking, vernieling en onzindelijkheid. Dit kun je voorkomen door veelvuldig met je katten te spelen. Maar wat als je niet thuis bent? Met dit in het achterhoofd is One Fast Cat geboren. Het aantrekkelijke kattenwiel voorziet in de behoefte aan lichaamsbeweging van energieke binnenkatten. Ook als jij even geen tijd hebt. Het kattenwiel is natuurlijk oud nieuws. Dus what’s new? One Fast Cat heeft verschillende handige eigenschappen die het de investering waard maken. Met zijn diameter van ongeveer 120 cm. wordt de rug van de kat beschermd tegen overbelasting. Deze afmetingen maken helaas wel dat One Fast Cat niet geschikt is voor de kleiner behuisde katten en hun mensen. Katten tot maar liefst 11 kg. kunnen veilig gebruik maken van One Fast Cat. Dus uit de kluiten gewassen Britse kortharen en Bengalen kunnen hun plezier niet op. Ook is One Fast Cat gemaakt van gerecyclede materialen. Ook voor een greenie dus een verantwoord kattenaccessoire. One Fast Cat kan snel en gemakkelijk worden ge(de)monteerd. Omdat het in losse onderdelen komt kan het gemakkelijk worden verstuurd in een relatief kleine doos. Verzendkosten kunnen dus beperkt blijven. Ook is One Fast Cat stevig en tegelijkertijd lichtgewicht. Het kan gemakkelijk verplaatst worden zonder dat het uit elkaar valt. Door de lagers in de wieltjes is het nagenoeg stil. Het EVA foam aan de binnenkant is bestand tegen de nageltjes van onze lieve sloopbedrijfjes. Ook kun je One Fast Cat gemakkelijk reinigen met water. En in tegenstelling tot andere kattenwielen is One Fast Cat ook voor de mens aantrekkelijk door zijn subtiele en open design. Wil je binnenkort je katten uitputten met One Fast Cat? Dan moet je nog even wachten. One Fast Cat wordt namelijk initieel alleen verkocht binnen de staten van de V.S.. Dat is jammer, want dan mis je de mogelijkheid om het wiel voor $199 te scoren. Vanaf september is het kattenwiel ook internationaal en minder scherp geprijsd verkrijgbaar via Amazon. Voor nu moet je het dus nog even doen met het aantrekkelijke introductiefilmpje van One Fast Cat. Begin jij al met sparen?

Crowdfunding: Nederlands eerste kattencafé Kopjes

Eerder blogde ik over Amerika’s eerste kattencafé dat van 24 april tot 28 april in New York zijn deuren opende voor enthousiast publiek. Nederland kan niet achterblijven bij dit geweldige concept, vond de 30-jarige kattenliefhebbende Lenny Popelier. Zij is gestart met een crowdfundingcampagne om zo het café van haar dromen, kattencafé Kopjes, op een nog nader te bepalen locatie in Amsterdam-Noord te kunnen openen. Ze hoopt met haar campagne de benodigde €30.000,- bij elkaar te kunnen krijgen. Dit geld is nodig om kattencafé Kopjes te kunnen starten. Daarvoor moet het natuurlijk eerst een geschikte leefplek voor meerdere katten worden. En een geschikte koffietent voor kattenlovers. Ook moet ze de katten kunnen onderhouden. De katten zal ze halen uit asiels of overkopen van particulieren. Het moeten dieren zijn die goed gesocialiseerd zijn en zonder stress met verschillende dieren en mensen om kunnen gaan. In tegenstelling het kattencafé in New York, dat diende om thuisloze schatjes aan de baas te brengen, zal het in Kopjes niet mogelijk zijn de katten mee naar huis te nemen. Wel kun je ze adopteren, voor een jaar of voor het leven. Je krijgt dan de status van ‘Luxe Poes’, waarmee je onbeperkt entree hebt tot het café. Dit kost voor de ‘Reguliere Poes’ €3,- per bezoekje. Maar daarvoor krijg je wel oneindige liefde van de schattigste pluisjes op aarde. En een overheerlijke catachino of kittea. Zie je dit concept graag ook op Nederlandse bodem van de grond komen? Je kunt Lenny al funden vanaf €10,-. Naast dat je een geweldig idee sponsort, vallen er vanaf augustus ook allerlei fijne goodies op je deurmat. Zo is de totebag met de quote: “You’ve got to be kitten me right meow” een echt hip hebbeding. Wil je meer weten? Bezoek dan deze site. En like haar Facebookpagina.

Crowdfunding: Kittyo de elektronische kattenoppas

Ben je aan het werk en mis je je pluizige vriendjes? Of ben je benieuwd wat je lieverds uitvreten als de baas van huis is? Kittyo heeft hier iets op bedacht. Met hun crowdfundingcampagne via Kickstarter haalden ze al snel de benodigde $30.000,- binnen om hun briljante plan uit te voeren. Want wat hebben ze dan bedacht? Een op een koffiezetapparaat lijkende toren. Via de videocamera, die met je iOS-app (alleen voor iPhone gebruikers dus helaas) kunt bedienen kun je je katten in real-life bespieden. Via de audiospeaker kun je tegen je geliefde staartigen praten. Ook kun je met ze spelen via de laser die in het apparaat verwerkt zit. Daarbij kun je ze belonen door ze een snoepje te geven. Wil je dus nooit meer van je kat verwijderd zijn? Doe dan mee met het crowdfundingproject. Voor $119 plus $25 verzendkosten ben jij de trotse eigenaar van een heuse elektronische kattenoppas. Hierbij hun introductiefilmpje.