Nestje kittens: Dag #10

Nestje dag 10Woensdag 16 april

Wauw, de ontwikkeling van het nestjeĀ kittens gaat echt als een speer. Toen ik vanochtend naar mijn werk ging, hadden de kittens hun oogjes half open. Toen ik vanavond terug kwam, hadden ze hun oogjes bijna helemaal open. Je ziet naast zwart ook een beetje blauw. En hun oogjes lijken te reageren op wat er in de omgeving gebeurt. Ze bewegen hierdoor ineens een stuk zekerder en zijn minder zoekend. Volgens mij komt de ontwikkeling nu echt in een stroomversnelling terecht. Het is me vandaag ook opgevallen datĀ ze meer bewust en minder reflexmatig beginnen te communiceren met elkaar en met Phoibe. Zo piepen ze als ze Phoibe terug naar het nest willen krijgen voor nabijheid, warmte of melk. Ook spinnen ze als ze Phoibe of hun broertjes willen laten weten dat ze zich lekker voelen of dat alles veilig en wel is. Dit is heel zachtjes te horen en te voelen door je hand op hun lijfje of bij hun nekje te leggen. Zo schattig! Ik wist niet dat kittens al zo jong konden spinnen. Hopelijk houden ze er nooit meer me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.