alleskatten.nl

Verzorging: Kattengrit

Algemeen

Dit artikel gaat over kattengrit. Kattengrit is een van de basisbenodigdheden voor je kat in de categorie verbruiksvoorwerpen. Wil je meer weten over andere spullen die absoluut niet kunnen ontbreken in je kattenparadijsje? Lees dan dit artikel! Hieronder zal ik de verschillen tussen de soorten kattengrit toelichten. En je helpen bij je keuze voor de soort kattengrit die het beste bij jouw situatie past aan de hand van de voordelen en nadelen.

Soorten

Er zijn globaal 4 soorten kattenbakgrit te verkrijgen.

Voordelen & Nadelen

Hieronder zal ik per kattenbakgritsoort de voordelen en nadelen bespreken. Hierbij spreek ik voor een deel uit persoonlijke ervaring.

Conclusie

In bovenstaande zijn bij de verschillende soorten kattengrit verschillende voordelen en nadelen genoemd. Bij opmaken van de balans in de keuze voor kattengrit zullen voor iedereen andere factoren meespelen en andere factoren de doorslaggevende factor vormen. Zo zal de een weinig geld tot zijn beschikking hebben. Deze persoon zal waarschijnlijk kiezen voor niet-klontvormend kattengrit. Een ander zal veel waarde hechten aan het milieu. Of heeft een grote tuin. Of woont op het platteland. Deze persoon zal waarschijnlijk kiezen voor plantaardig kattengrit. Ikzelf heb gekozen voor klontvormend kattengrit. Dit omdat ik in mijn kleine studio niet overal kattengeur wil. Ook kan ik mijn afval niet scheiden. Plantaardig heeft dan weinig zin. Maar wie weet in de toekomst? Kortom: Iedereen moet op basis van zijn eigen situatie een keuze maken. Maar maak die in ieder geval bewust.