Welkom!

Welkom op mijn site: Alles (over) Katten

Kat aaienIntroductie

Katten zijn onze huisleeuwen, tuintijgers en keukenpanters. Het zijn engeltjes en bengeltjes. Al sinds ongeveer 2000 v.Chr. houden mensen (van) katten. De Egypteraren begonnen deze fijne traditie en noemden hun huispluis Mioe of Mau. Katten hebben een heleboel liefde nodig. Maar geven deze ook terug. Zelf heb ik drie lieverds. Boefje, een gecastreerde kater, geboren op 18 juli 2012. Moekie, een geadopteerde poes, geboren op 23 maart 2004. En Lucy, een jonge poes, geboren op 14 september 2014. Lucy heb ik genomen toen mijn lieve poes Phoibe op jonge leeftijd is overleden. Phoibe leefde van 6 maart 2013 tot 27 oktober 2014. Hoe vaak komt het wel niet voor dat ik vol zit met vragen over deze lieve doerakken? Over wat ik voor ze moet kiezen. Voedsel? Kattengrit? Speeltjes? Over socialisatie. Opvoeding? Conditionering? Gedrag? Over hun lichaam. Bouw? Werking? Over hun gezondheid en ziekte. Vlooien? Wormen? Entingen? Diarree? Overgeven? Over hun voortplanting. Krolsheid? Dekking? Dracht? Bevalling? Sterilisatie? Over een nestje krijgen. Groei? Ontwikkeling? En hoe vaak struin ik wel niet het internet af op antwoorden voor die vragen? Antwoorden die overal verspreid liggen in de diepe krochten van het www. Antwoorden die soms zo van elkaar verschillen dat je niet veel wijzer wordt. Vandaar dat ik deze blog begin. Om stukje bij beetje de wondere wereld van de kat te verkennen. Om antwoorden te vinden op vragen. Een ontdekkingstocht in het leven van de kat. En ook om te genieten van al het schattige dat ik tegenkom. Want geweldige weetjes, nieuwtjes, foto’s en filmpjes om bij weg te smelten zal ik hier ook posten. Neem je ook een duik in al die zachte vachtjes?

EvaIets over mijzelf

Ik ben Eva en ik ben 24 jaar. Ik woon op mezelf in een studiootje aan de rand van Utrecht. Met een prachtig natuurgebied om de hoek. Ik volg duaal de opleiding tot HBO-met Altrecht als mijn werkplek. Hiervoor heb ik de Bachelor en Master Psychologie afgemaakt. In mijn vrije tijd haal ik energie uit familie en vrienden, katten, sporten, natuur, koken, mode, lezen, schrijven, muziek, films, series en fotografie.

 

Iets over mijn katten

BoefjeBoefje

Dit is Boefje, geboren op 18 juli 2012. Boefje is al vanaf kitten af aan bij me. Hij is een Europese korthaar met een mackerel (= gestreept) tabby vacht. Zijn basiskleur is zwart. Hier en daar heeft hij een paar witte haartjes. Zijn ogen zijn mooi geel. Qua karakter is hij lief, relaxed en zelfstandig. Hij is een fantastische jager. Zijn prooi bezorgt hij met liefde thuis af. Het liefst is hij de hele dag buiten. Thuis ligt hij vaak te slapen. Hij wordt dan graag gekroeld. Spinnen en ‘fietsen’ kan hij als de beste. In zijn gedrag lijkt hij af en toe een hond. Zo volgt hij me buiten op de voet. Hij gaat regelmatig mee hardlopen. Boefje is goed gesocialiseerd, waardoor hij zonder probleem omgaat met verschillende mensen, verschillende katten, reizen, lawaaiige gebeurtenissen en verschillende omgevingen.

MoekieMoekie

Dit is Moekie, ze is geboren op 23 maart 2004. Ik heb Moekie in juni 2013 geadopteerd. Ze heeft voor mij twee eigenaren gehad. Moekie is een halflangharige kat. Ik vermoed een kruising van een Europese korthaar met een Britse langhaar of Pers. Ze heeft een vrij platte kop en afgeronde oortjes. Haar basiskleur is zwart. Ze heeft een wit vlekje op haar borst. Haar ogen zijn fel geel met spikkeltjes. Qua karakter is ze lief, nieuwsgierig, knuffelig en schrikachtig. Ze komt graag op schoot of onder het dekbed knuffelen, kopjes geven en spinnen. Moekie kwam hier schuw en ongezond ogend binnen. Nu is ze losser, speelser en glanst haar vacht. Wel heeft ze bijzonder weinig energie. Ze ligt het grootste deel van de dag te slapen. Hiervoor heeft ze haar lievelingsplekjes, die ook wel eens wisselen. Maar warme plekjes zijn altijd favoriet. Moekie is een binnenkat en wil dat ook graag blijven. Soms rent ze naar buiten, maar ook net zo snel weer naar binnen.

Kitten LucyLucy

Dit is Lucy, geboren op 14 september 2014. Zoals je kunt zien een kleine dus nog. Ik heb Lucy in huis gehaald vanwege het overlijden van mijn lieve Phoibe. Lucy is een Europese korthaar met een classic (= gemarmerd) tabby vacht. Lucy heeft de kleuren bruinrood, zwart en wit in haar vacht. Haar ogen zijn nog grijsachtig. Ik ben benieuwd hoe ze gaan worden. Qua karakter is Lucy van meet af aan al een echte knuffelkont. Als ze moe is, komt ze graag bij je liggen. Als ze energiek is (lees: kittenrage), wil ze graag met je spelen. Ze wil dus altijd aandacht. Ze laat zich graag kroelen en wurmt zich dan in de vreemdste posities, zoals helemaal uitgestrekt. Ze is heel nieuwsgierig, maar ook wat voorzichtig en zeker niet onbevreesd. Lucy moet nog goed gesocialiseerd worden, dat proces is nu in volle gang. Dingen als buiten zijn, autorijden, veel bezoek en muziek moet ze zeker nog leren verdragen. Maar dat gaat goed komen!

PhoibePhoibe

Dit is Phoibe, geboren op 6 maart 2013. Phoibe is door onbekende oorzaak plotseling overleden op 27 oktober 2014. Ik mis haar enorm. Phoibe was al vanaf kitten af aan bij me. Ze was een ? (vermoedelijk Bengaal) x Europese korthaar (zonder stamboom) met een mackerel (= gestreept) tabby vacht. Phoibe had de kleuren bruinrood, zwart, wit en zilver (verdunning van zwart) in haar vacht. Qua karakter is ze lief, nieuwsgierig, aanhankelijk en zelfstandig. Phoibe was sinds kort een buitenkat. Ze genoot met volle teugen van haar vrije leventje. Ze was een ook slimme kat. Zo probeerde ze op het toilet te plassen en kon ze voorwerpen gebruiken om iets onder een kast vandaan te krijgen. Ook was ze een deugniet. Altijd energiek. Altijd blij. Ze kwam vaak kopjes geven. Phoibe was goed gesocialiseerd, waardoor ze zonder probleem omgaat met verschillende mensen, verschillende katten, reizen, lawaaiige gebeurtenissen en verschillende omgevingen.

5 gedachten over “Welkom!

 1. Alie Hummel

  Hallo Eva
  Wat een leuke site.
  Wat heb jij leuke katten, wij hebben nog 1kat die al op leeftijd is.
  Misschien leuk om te weten wij hadden een kitten erbij gekregen maar sinds wij die hadden kwam onze oude kat niet meer binnen en wou ook niet meer eten.
  Wij vonden dit zo zielig dat de kitten naar mijn dochter is gegaan.
  Ik kwam op deze site via jou moeder die mijn nicht is.

  Gr Alie

  1. Eva Bericht auteur

   Hoi Alie,

   Wat leuk dat je een reactie hebt geschreven. En bedankt voor het compliment. Ik zie alleskatten.nl als ‘werk in uitvoering’. Uiteindelijk hoop ik een heleboel informatie over katten samen te kunnen brengen. Hopelijk heb je er ook iets aan! Hoe oud is je kat op leeftijd? Hopelijk heeft hij/zij nog een hoop mooie jaren! Voor oudere katten is het inderdaad moeilijk aanpassen soms. Nogmaals bedankt voor je reactie!

   Groetjes,

   Eva.

 2. peter benjamins

  Hallo Eva,
  kom net je site tegen via facebook(Carolien)
  Super leuk, wij zelf( Tiara en ik) hebben vijf katten van ons eigen en de kat van de buren is hier kind aan huis , dus eigenlijk zes.
  wij wonen in het buitengebied dus vermaken ze zich prima in bossen/ weilanden en bij de boer .
  Zeer leuke site, hou het zeker in de gaten .
  groetjes uit dalfsen
  ps : je moeder is een nicht van mij

  1. Eva Bericht auteur

   Hoi Peter,

   Bedankt voor je reactie en je complimenten! Ik zag ook al dat je Alleskatten op Facebook had geliked. Geweldig! Hopelijk heb je als eigenaar (eigenlijk moet ik zeggen bediende) van 5-6 katten wat aan de informatie op deze site. Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het wel! Ik kan er natuurlijk altijd een artikel aan wijden. Nogmaals bedankt voor je reactie!

   Groetjes,

   Eva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.