Nieuws: Answer your cat’s questions day

DSC_0282Hoe vaak verbaas je je over het bijzondere gedrag van jouw geliefde kattenvriend? Waarschijnlijk elke dag wel een paar keer. Je zou je kat wel willen vragen waarom hij iets doet, wat hij bedoelt. Zodat je hem beter kan begrijpen. Maar ook je kat heeft talloze vragen over jouw bijzondere gedrag. Hij zou jou wel willen vragen waarom je iets doet, wat je bedoelt. Vandaag, 22 januari, is ‘Answer your cat’s questions day’. De dag om je kat eens wat extra aandacht te geven en antwoord proberen te geven op zijn prangende vragen. Hieronder lees je enkele vragen die mijn katten, Boefje, Moekie en Lucy mij stellen.

Wat doe je als je een hele lange tijd in het donker tussen twee zachte dingen gaat liggen?

Lieve katten, dan slaap ik. Dat is een toestand die jullie meerdere keren per dag in gaan. Alleen kan dat niet in een hangmatje, op een kussen of in een schoenendoos. Ik heb daarvoor een bed nodig. En een deken. Jullie slapen er trouwens ook graag op.

Hoe kan het dat je elke dag zomaar verdwijnt en zomaar verschijnt?

Lieve katten, ik ben dan niet weg. Ik ben alleen maar ergens aan de andere kant van de deur. We leven in een klein hokje in deze wereld. En dat hokje kun je ook uit. Jij bent ook niet verdwenen als je op pad bent. Zo moet je dat zien.

Waarom mag ik niet op dat ronkende apparaat met de toetsjes en de vreemde geluiden lopen, rennen, spelen, kauwen en slapen?

Lieve katten, dat ronkende apparaat is mijn laptop. Ik doe daar allemaal ingewikkelde mensendingen op. Als je er op gaat lopen, rennen, spelen of slapen geef je hem allerlei opdrachten waar hij zich geen raad mee weet. Hij gaat dan een raar geluid maken. Of je verwijdert allemaal belangrijke gegevens. Bijvoorbeeld mooie foto’s van jullie.

Waarom word ik nat als ik in de gordijnen klim of in de plant hang?

Lieve katten, dat doe ik. Het heet conditioneren. Het idee is dat als je schrikt van het water en het water onprettig vindt, je minder vaak in de gordijnen klimt of in de plant hangt. Maar ik krijg niet het idee dat het goed werkt.

Waarom ga je schreeuwen als ik een lekker plekje aan het zoeken ben op je schoot?

Lieve katten, ik ga schreeuwen omdat jullie dan jullie nageltjes in mijn been zetten. Jullie hebben er maar liefst 20, lekker scherp en heel handig. Maar in mijn been doet dat pijn.

Heb jij nog vragen die je kat aan je stelt? Ik lees ze graag in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.