Categorie archief: Boeken

Leesvoer: Puss Puss Magazine

Puss Puss Magazine coverHoud je van katten en magazines? Dan is het onlangs gelanceerde Puss Puss Magazine echt iets voor jou! De Britse Maria Joudina-Robinson combineerde haar passie voor katten en magazines in een concept to die for. Puss Puss Magazine bevat prachtige fotoshoots van kat en mens, mode, nieuws, collums, interviews, politiek, kunst en cultuur.

Puss Puss MagazineOp de cover van de eerste issue prijkt het Russische model Anja Gattina Konstantinova. Haar tweede voornaam, Gattina, betekent kitten in het Italiaans. Ze lijkt dus wel voorbestemd voor deze first issue van Puss Puss Magazine! De Meow tattoo op haar binnenlip kwam hierbij goed van pas. Anja is vooral bekend vanwege haar editorial werk, maar ze heeft ook modeshows gelopen. Voor de shoot met Puss Puss Magazine moest ze op de foto met de kattige knapperd Sputnik, de Blauwe Rus van de chief-editor Maria herself. Helaas vonden zowel Sputnik als Anja de shoot maar niets. Daarom is besloten ze los van elkaar een plekje te geven in deze first issue van Puss Puss Magazine. Een foto van de twee Russische beauty’s kon echter niet ontbreken aan dit artikel.

Puss Puss Magazine 2Puss Puss Magazine heeft een Vogue-waardige uitstraling. De kwaliteit van het papier, de print en het design maken dat je het tijdschrift wilt bewaren en verzamelen. Puss Puss Magazine is dan ook een musthave voor op de salontafel van elke zichzelf respecterende kattencultie. Helaas ligt Puss Puss Magazine nog niet in de Nederlandse winkels. Wil je het tijdschrift toch hebben? Dan kun je het hier online kopen en laten shippen. Vind je dat nog even wat te duur? Dan kun je Puss Puss Magazine volgen via hun Facebook-pagina.

Leesvoer: Dagboek van een Poes

Dagboek van een PoesIn Dagboek van een Poes van Remco Campert vertelt poes Poef op een prachtige en humoristische manier over haar leven. Ze bekijkt de wereld vanuit haar eigen poezenperspectief . Poef woont bij de Staartloze Tweebenigen Bril en Rok. Hier krijgt ze te maken met verschillende voor kat en kattenbediende bekende fenomenen. In anekdotes krijg je een kijkje in de gedachtenwereld van een kat die perfect aansluit op hoe de mens de kat waarneemt. Zo kan ze sommige dingen, als rammelend voedsel, kirrend gepraat (‘Is het zo’n lief Poefje?’) en doordringend gefluit niet weerstaan. Met haar nette vriendin, Comtesse de Noailles, is ze graag in de tuin. Ze is daar liever niet als de rode buurtkater Harry, Terreur van de Tuinen, zijn ronde doet. De Draagbare Woning is voor vervoer naar de dokter en vakantie. Eenmaal per week komt Werker, die Dreigend Ding uit zijn donkere bergplaats onder de trap haalt. Ze houdt ervan boven op papieren te gaan liggen. Ook de wasmand is voor haar een heerlijk plekje. Aan de bank wordt alleen gekrabd als Bril en Rok van huis zijn. Heerlijk herkenbaar, voor elke katteneigenaar en -liefhebber. Je hebt Dagboek van een Poes al in huis voor €9,95 in hardcover, voor €2,99 als eBook en voor €11,90 als luisterboek.