Categorie archief: Filmpjes

Filmpjes: Gestrest? Kitten therapy van Tidy Cats helpt!

Kitten TherapyHeb je last van stress? Een lange dag op werk? Een drukke dag op studie? Een oneindige file? Ruzie met je partner? En zit je er even doorheen? Het is bewezen dat huisdieren hierbij kunnen helpen. Eerder poste ik al enkele filmpjes van Funnycatsandnicefish die je met Cutest Cat Moments en Coco & kittens een snelle harige boost aan ongeëvenaarde schattigheid geven. Maar wat dacht je van een heuse Kitten Therapy?

Tidy Cats van Purina, mijns inziens het merk met de beste reclameconcepten ever (herinner je je Dear Kitten?) wilde Kitten Therapy wel eens uitproberen. Ze zetten een glazen ruimte neer, zomaar midden op straat, met een bordje ervoor waarop ‘Free therapy, Step inside and relax’ stond. Voorbijgangers werd gevraagd naar hun huidige stressniveau. Als ze gestrest waren kregen ze een gratis therapiesessie aangeboden. De gestreste voorbijgangers moesten in de glazen ruimte op een geel kussen plaatsnemen en een gele koptelefoon op zetten. Daaruit klonk relaxte muziek en een warme stem die zei: “Welcome to this guided meditation. Are you ready? Let’s begin. Find a comfortable position. Close your eyes. Take a deep breath in. And as you exhale, let your body begin to relax. Listen to the gentle purring of the happy kitten. Purr, purr, purr. Now, open your eyes…”

Kitten TherapyBij het openen van hun ogen verscheen vanachter een houten muur een blije kitten. Dit toverde bij alle deelnemers een vertederde glimlach op hun gezicht. En alsof dit niet genoeg schattigheid was verschenen er vervolgens nog zo’n 5 kitten ten tonele. De kittens werden geaaid, gekroeld, geknuffeld. Ook kon er met de kittens gespeeld worden. En kwamen de mensen er dan ook minder gestrest uit? Dit waren hun reacties op de Kitten Therapy: “You can’t be stressed after sitting at a box full of kittens.”, “Being around young creatures just reminds you to take it easy.” en “It was great, unexpected and adorable.” Wil je ook een exclusieve Kitten Therapy, maar kun je niet wachten tot Purina een kittenhuis gaat bouwen in jouw omgeving? Kijk dan hier het Virtual Kitten Therapy filmpje. Dat staat garant voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid schattigheid. Een Cuteness Dosage in slechts 55 seconden!

Filmpjes: Lil BUB

Lil BUBMeet & Greet: Lil BUB! Een van de meest bekende celecatty’s van het internet. Kenmerkend aan haar is haar perma-kitten uiterlijk wat haar enorm schattig maakt. Lil BUB verscheen voor het eerst online in november 2011. Sindsdien heeft ze een Facebookpagina met meer dan 1.2 miljoen likes, een razend populair YouTube kanaal, een eigen boek Lil BUB’s Lil Book, een eigen programma Lil BUB’s Big Show, een eigen award-winning documentaire Lil BUB & Friendz en heuse signeersessies door heel de V.S.. Het mag gezegd worden: Lil BUB is een wereldwijde internethype en daarmee een gewilde gast op elke cat party!

Lil BUB kittenWat maakt Lil BUB nu zo bijzonder? Dat is een combinatie van haar eigenschappen met die van haar baasje Mike Bridavsky. Lil BUB werd geboren op 21 juni 2011 als het onderdeurtje van haar nestje. Al snel was duidelijk dat ze anders was. Ze was namelijk geboren met verschillende genetische afwijkingen. Zo heeft ze achondroplasie (dwerggroei), waardoor ze altijd klein blijft. Samen met haar korte onderkaak en tandloosheid draagt dit bij aan haar karakteristieke perma-kitten uiterlijk. Ook heeft ze polydactylie, waardoor ze extra teentjes aan haar poten heeft. Daarbij heeft ze osteopetrose. Dat is een zeldzame aandoening waarbij de dichtheid van de botten toeneemt. Hierdoor kan Lil BUB last krijgen van breuken, misvormingen, verlamming, bloedingen, bloedarmoede en infecties. Lil BUB heeft het echter getroffen met haar baasje, Mike Bridavsky. Zodra hij Lil BUB als kitten in haar nestje zag, pakte hij haar op en zei: “Hey BUB”. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Hij geeft haar een overdosis aan kattenliefde. En hij zorgt dat ze de best mogelijke zorg krijgt. Zo gaat ze zelfs naar een reiki specialist! Ook zorgt hij dat ze haar medicatie trouw neemt.

Lil BUB Mike BridavskyMaar hoe is Lil BUB dan zo beroemd geworden? Mike Bridavsky bereikte in de lente van 2012 een persoonlijk dieptepunt. Een lening in combinatie met huurachterstand en plotselinge werkloosheid maakten dat hij $110.000,- diep in de schulden zat. Hij was ten einde raad. Lil BUB heeft hem hier met haar schattige uiterlijk uit gered. Mike Bridavsky plaatste namelijk in november 2011 al de eerste foto’s van Lil BUB als kitten op Tumblr. Dat was initieel bedoeld als grapje, een kiekje van zijn gekke katje. Maar toen de website Reddit de foto’s overnam begon het balletje te rollen. Van niet zo gewone gehandicapte kat groeide Lil BUB uit tot extreem bijzondere internethit met duizenden betrokken fans. Lil BUB krijgt zelfs dagelijks fanmail die ze persoonlijk beantwoord. Haar YouTube kanaal is mijn persoonlijke favoriet. Hierop worden regelmatig filmpjes gepost om bij weg te smelten. Vooral die van Lil Lil BUB als kitten zijn te lief. Met haar grote ogen en nieuwsgierige aard verovert ze ieders hart. Een filmpje dat zeer recent gepost is is Ferocious Tiny Kitten. Hier spint Lil BUB terwijl ze Mikes handen aanvalt met haar korte pootjes en tandenloze mondje. Cute!

Filmpjes: Funnycatsandnicefish Coco & kittens

Funnycatsandnicefish Coco and kittensStel, je hebt 20 minuten tijd over. Je twijfelt wat je met deze tijd moet doen. Je kunt werken. Je kunt studeren. Je kunt de administratie doen. Je kunt stofzuigen. Je kunt hardlopen. Er zijn eindeloos veel niet zo aantrekkelijke mogelijkheden om je 20 waardevolle minuten te besteden. Weet je wat je ook kunt doen? Je kunt jezelf verwennen. Waarmee? Met een heerlijk filmpje van het YouTubekanaal Funnycatsandnicefish. Eerder schreef ik al over de Cutest Cat Moments, een serie enorm schattige compilaties die en snelle harige boost aan ongeëvenaarde schattigheid verschaffen. Maar dit filmpje kan er ook wat van. In het filmpje is moederpoes Coco met haar nestje kittens te zien. Het nestje wordt gedurende de eerste maand van hun lieve leven gevolgd. Coco praat, voedt, verzorgt en vertroetelt haar kittens. Ze krijgt hierbij hulp van haar oudere dochter Toffee. Bij het kijken van dit filmpje van Funnycatsandnicefish word je helemaal gelukkig en rustig. De kabbelende geluiden van een levend nestje donzig leven brengen je even naar een andere wereld. Een wereld waarin je weg mag dromen. Zodat je de volgende 20 minuten weer vol goede moed aan de slag kunt. Gun jezelf de Funnycatsandnicefish Coco & kittens-break!

Filmpjes: Is je kat eigenlijk een hond?

Kitten en puppyVerbaas je je wel eens over het bijzonder onkattige gedrag van je geliefde pluis op pootjes? Ik in ieder geval wel! Zo is Boefje erg volgzaam. Buiten volgt hij me op de voet. Hij is hierin zo trouw dat ik zelfs met hem kan wandelen of hardlopen! Ook gromt (‘om nom nom‘) hij op een heel bijzondere manier, vooral als hij iets lekkers te pakken heeft. En Phoibe houdt ervan om te apporteren. Je gooit iets weg, zij rent er achter aan, en brengt het dan weer heel braaf terug. Erg handig als je zelf geen zin hebt om er steeds achter aan te lopen. Eerst dacht ik dat Boefje en Phoibe gewoon twee gevalletjes apart waren. Maar wat blijkt? Er zijn nog veel meer katten die de bijzondere tekenen van dit toch wel hondige gedrag vertonen. Ben je nu benieuwd? Is je kat eigenlijk een hond? Waarschijnlijk wel als deze trekjes van je kat je bekend voorkomen!

  1. Hij wandelt graag met je.
  2. Hij gromt.
  3. Hij hijgt met de bek open.
  4. Hij is wat dommig.
  5. Hij volgt commando’s op.
  6. Hij sleept met voorwerpen.
  7. Hij apporteert.
  8. Hij is erg knuffelig.

Schijnbaar heeft de bekende katteneigenaar Sho Ko al deze eigenschappen in zijn lieve kattendier Kodi kunnen ontdekken. Hij heeft ze voor zijn YouTube kanaal vastgelegd. Het resultaat is een geweldig schattig en soms ook wel herkenbaar filmpje. Een must see!

Filmpjes: Dear kitten

Dear kittenOh, wat is dit een schattig filmpje. Helemaal geschikt om 100% bij weg te smelten. Het heeft 3 thema’s waardoor je het filmpje het liefst de hele dag zou willen kijken. Allereerst geweldig mooie en onwijs lieve katten. Een oudere silver classic tabby kat onderwijst een jongere rode mackerel tabby kitten over het leven in zijn huishouden (‘Dear kitten’). Ten tweede een voice-over om van te smullen. Een met geweldig veel humor. En de warme, lage en rustige stem zou je precies bij de oudere kat verwachten. Ten derde worden briljante voor kattenliefhebbers herkenbare thema’s aangestipt, zoals de onderste la met linnen (waarvan het open laten als een gunst wordt gezien), het springen op de tafel ‘up’ (wat alleen voor oudere katten bestemd is) en de zeer gevreesde ‘vacuum’ (die tegelijkertijd kan eten en schreeuwen). Het is zo’n fijn filmpje dat je aan het eind verbaasd bent als het een reclame blijkt te zijn. Ik wist niet dat er nog zulke reclames werden gemaakt, lief, mooi en rustig. Wil je je dag goed beginnen? Kijk dan deze meest aaibare reclame aller tijden.

Filmpjes: Katten ‘om nom nom’

Boefje heeft een bijzondere eigenschap. Als hij iets lekkers krijgt, vooral als dit lekkers iets is wat hij niet zonder meer in 1 keer weg kan schrokken en al helemáál als hij dit lekkers onterecht heeft verkregen, gaat hij grommen. Het klinkt een beetje als ‘rrrauwrrrauwrrraauw’. Eigenlijk een onbeschrijfelijk geluid. Wie hem niet kent, zou zich niet in zijn buurt wagen, uit angst dat hij zou uithalen of je zou bespringen. Heel effectief dus, zeker als hij iets zit op te peuzelen wat daarvoor nog op je aanrecht lag als je avondeten in spé. Maar wie hem kent weet beter. Want Boef zou geen mens kwaad doen (ik zeg hier bewust niet ‘geen vlieg’, want vliegen vangt hij als de beste). Zijn gegrom zal wel als functie hebben om eventuele concurrentie voor zijn vers verkregen prooi op afstand te houden. Ik heb me vanaf het begin verbaasd om zijn bijzondere eigenschap. En me rot gelachen natuurlijk. Maar wat blijkt? Boefje is helemaal niet uniek! Met hem maken vele andere katten een variant op dit vreemde geluid. Zo zeggen katten ‘om nom nom’ of ‘mjammjammjam’. En we zouden niet in deze efficiënte eeuw leven als er niet een compilatie van dit bijzondere en toch wel schattige en grappige kattengedrag was te vinden. Zet op, kijk, luister en lach!

Filmpjes: Fum en Gebra

Fum en GebraEr waren eens… Een kat en een uil. In het Spaanse stadje Tarragona woonden Fum en Gebra. Fum was een prachtige zwarte kat. Gebra was een scherpzinnige uil. Van kleins af aan samen opgevoed kregen de twee een speciale band. Hun gezamenlijke passie voor muizen droeg hier zeker aan bij. Als echte vriendjes knuffelden, speelden, jaagden en ruzieden ze samen. Totdat Fum op 4 mei 2013 kwam te overlijden. In nagedachtenis van de bijzondere vriendschap van Fum en Gebra plaatste de eigenaar een mooi filmpje op YouTube. Hartverwarmend om deze twee prachtige en perfecte dieren zo schattig samen te zien.

Filmpjes: Funnycatsandnicefish Cutest Cat Moments

FunnycatsandnicefishZit je er even doorheen? Zie je geen zon door de wolken schijnen? Heb je geen zin om de dag aan te gaan? Zie je alleen onmogelijkheden? Heb je even een duwtje in je rug nodig? Het is wetenschappelijk bewezen dat dieren daar bij kunnen helpen. Het nemen van een huisdier ter ondersteuning van therapie wordt regelmatig aangeraden. Even een experimentje. Zouden enorm schattige compilaties van prachtige schatten van katten ook kunnen helpen? Een snelle harige boost aan ongeëvenaarde schattigheid? Het YouTubekanaal Funnycatsandnicefish voldoet met de Cutest Cat Moments geheel aan deze behoefte. Hierbij alvast een mooi filmpje om mee te beginnen. De top 25 meest schattige en grappige kattengeeuwtjes met slaperig achtergrondmuziekje. Geeuw en ontspan lekker mee!